top of page

3 redenen waarom korte en krachtige bedrijfsvideo's een goede keuze zijn!

Bijgewerkt op: 6 feb.

Dubbeldwars ziet veel bedrijven die nog steeds investeren in één lange bedrijfsvideo. Om er daarna achter te komen dat bijna niemand deze video afkijkt en je hem niet in kunt zitten voor online marketing doeleinden. Bedrijven willen graag serieus genomen worden en laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Maar als je video te lang is en je kijkers afhaken slaat de video de plank totaal mis.


Het gaat er vooral om of jou publiek het wel of niet belangrijk vindt wat je te zeggen hebt. Als je wil dat je publiek blijft hangen moet je ervoor zorgen dat ze snel de informatie tot zich kunnen nemen.

Youtube app op een iphone

1. Korte video's zijn makkelijker te produceren.

Deze korte video's kunnen geproduceerd worden met een kleine crew en zijn snel te produceren. Je hoeft geen duizenden euro's uit te geven aan een grote crew, belichting en lange edit processen.


Dus als je een online business hebt en niet veel budget om content te creëren is dit goed nieuws!


“Korte videos zijn makkelijk te delen met jou publiek. En je overvalt iemand niet met teveel informatie.”

2. 75% van de consumenten kijkt liever video's op social media dan op de tv.

Korte video content is enorm relevant geworden in de laatste jaren. Dit komt mede door de hoeveelheid aan content die dagelijks wordt gedeeld op social media kanalen. Op dit moment heeft een persoon een gemiddeld 5 seconden aandacht voordat er weer verder word gescrold. Dit verklaart ook waarom je zo snel mogelijk tot de kern moet komen met jou video content.


3. Iedereen is druk en heeft behoefte aan het snel consumeren van informatie.

We hebben een korte aandachtspanne tegenwoordig. Er zijn simpelweg teveel prikkels om ons heen die allemaal vragen om tijd en aandacht.


Nieuwe perspectieven

De voordelen van korte krachtige video's zijn wat ons betreft eindeloos. Ben jij op zoek naar nieuwe perspectieven voor het creëren van een video campagne? Neem contact met ons op via info@dubbel-dwars.com.


bottom of page