top of page

Nieuwe perspectieven: 5 tips voor een goede wervingsvideo!

Bijgewerkt op: 6 feb.

Het lijkt heel voor de hand liggen maar veel video's schieten hun doel voorbij. Dit vinden wij achteraf vaak jammer om te zien. Er zijn zoveel mogelijkheden om video om te zetten in concrete resultaten. Zoals bijvoorbeeld het werven van nieuwe collega's.


Monteur sleutelt aan een auto

Bedenk van te voren wat het belangrijkste doel is.


Wil je graag en wervingscampagne opzetten voor het binnenhalen van nieuwe collega's op een bepaalde functie? Of ben je bezig met het opzetten van een employer branding strategie om naamsbekendheid te creëren? Wij kunnen helpen bij het concreet maken van jou doel.


Op welk kanaal ga je de wervingsvideo inzetten?


Er zijn verschillende kanalen waarop je een video in kan zetten. Een vacature video voor Linkedin zal anders geproduceerd worden dan een wervingsvideo voor een website. Denk dus van te voren goed na waar je video ingezet gaat worden en wat je daarmee wil bereiken.


Zorg voor een duidelijke call to action.


Zorg ervoor dat je niet alleen maar informatie naar jou publiek zend, maar ze ook echt aanspoort tot het ondernemen van een actie. Dit doe je door een goede call to action te verweken in jou wervingsvideo.


Zet medewerkers in als figurant voor meer sfeer en gevoel.


Het liefst wil je mensen een zo echt en transparant mogelijk beeld geven van jou bedrijf. Dit zorgt op lange termijn voor een duurzame samenwerking. Maak daarom gebruik van medewerkers als figurant in de video.


Maak meerdere versies van de video voor A / B - testing


Wanneer je budget dit toelaat kan je kiezen voor het maken van verschillende wervingsvideo's voor A/B-testing. Zo haal je kennis uit je video campagne die je weer mee kan nemen naar een volgende video campagne.

bottom of page